diumenge, 8 de març del 2009

Escola de la Dona (125 anys)

La gènesi darwiniana d’uns blocs

(cursos 2007/08-2008/2009)

Al principi va ser el caos. Els conceptes de xarxa, servidor, correu, finestra, carpeta, http i www giraven en espiral confosos dins una nebulosa de tenebres.

Lentament es féu la llum i els significats de Mozilla Firefox, Internet Explorer, Gmail, maximitzar i minimitzar esdevingueren nítids.

Procedent de la constel·lació d’Oriol aparegué pel ciberespai el continent Blogger, esfereïdor sota un brogit còsmic del que només sobresortien uns sons semblants a ais i uis.

Del continent nasqueren amb dolors uns nous espais virtuals de molts colors, anomenats blocs personals, la buidor dels quals era espantosa i atractiva alhora.

Sobre els camps dels blocs començaren a sorgir breus apunts i petites reflexions. Després arribaren imatges fugisseres que, com els estels del firmament, eren difícils de capturar.

Els escrits anaren evolucionant fins a convertir-se en contes, descripcions, resums, ressenyes històriques, haikús, tankas i poemes complexos que, nodrits per tota mena d’estratègies vinyolianes, reforçaren la seva estructura i guanyaren agilitat, funcionalitat i bellesa. Les imatges es multiplicaren i il·luminaren els textos. Algunes, corprenedores o impactants, s’emanciparen i prengueren protagonisme i moviment.

A l’Edèn virtual no hi creix l’arbre del coneixement del bé i del mal ans hi creixen alzines, magraners, pins, mimoses, lilàs, ginjolers, i pruneres que vigilen l’arribada de la lluna encara envermellides pels rajos de crepuscles rutilants mentre el vent hi escampa la flaire d’espígols, glicines i flors boscanes.

8 comentaris:

Sarroca ha dit...

FANTÀSTIC!!!! Carme.
T'havia comentat que mancava un vers sobre la tecnologia que s'impartia a l'Escola i tu, amb aquest text, has realitzat una prosa poètica tecnològica.
Maribel

Magda Simon Parés ha dit...

Carme,
has fet un escrit original i simpàtic. M'ha agradat molt. Ets única!
Una abraçada i fins demà, si puc!
Magda

C. Codorniu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Francina Gili ha dit...

Nena, nena, nena, per Déu! Estàs molt inspirada. Tens la lluna en bona posició, o és senzillament el teu talent natural que sorgeix esplendorós? Molt rebé!

C. Codorniu ha dit...

M'hi sento totalment identificada.
GENIAL!!!

Raimunda ha dit...

Carme, la lectura que vas fer dels teus textos em va agradar força,ara al llegir-los interiorment sentia la teva veu.
Has trobat el vocabulari, la ficció i la trama adient d'aquesta gènesi darwiana que crearà històtia . Felicitats!
Raimunda

gina ha dit...

GENIAL, sencillament GENIAL. Com he rigut llegint el teu escrit i que identificada m'he trobat ambs els ais i uis. Molt rebé MC.
Gina

Manel Aljama ha dit...

Un text mol divertit i ocurrent. Gens de fantasia i des de l'altra banda de la tecnologia, us comprenc bé. No puc menys que felicitar-vos aqui per la tasca en internet i pels continguts tan bons que estic trobant.

Manel
(http://elviatgerdeleslletres.blogspot.com/)