dimarts, 28 d’abril de 2009

ENCENGUEM LA MAR


“Un mar d’espelmes va inundar el Barri de la Ribera” – Diari Avui, 27.4.2009

Diumenge a la nit varem decidir assistir a l’acció projectada pel pintor barceloní Muma Soler als voltants de Santa Maria del Mar per curiositat i ens varem trobar davant d’un espectacle insòlit, excepcional. Quan varem entrar al carrer de Flassaders, a les nou en punt, el Barri de la Ribera es va quedar a les fosques i de cop varem desembocar a la plaça de Jaume Sabartés convertida en un marejol de flames titil·lants sota la pluja. L’Arc de Sant Vicenç i el carrer Montcada, ribetejats per fileres de punts de llum, ens van conduir cap el miratge del passeig del Born solcat per petites ones de foc. L’aspecte que oferia el Fossar de les Moreres és difícil de descriure: havia esdevingut una catifa lluminosa, un mar encès contemplat per una gernació en silenci que a poc a poc anava tancant els paraigües per no destorbar a ningú la visió d’aquell espectacle extraordinari. La gran festa de les flames va continuar a la plaça de Santa Maria del Mar i al carrer del Rec que eren un no parar de pampallugues onejants. L’artista, amb la màgia de la seva imaginació, havia creat un paisatge efímer sorprenent per provocar emocions perdurables.

Magda Simón – M. Carme Juan

4 comentaris:

Raimunda ha dit...

Una ressenya ciutadana , inèdita i preciosa , el vostre relat m'ha fet viure aquest espectacle meravellós. Gràcies.
Raimunda

Madamfransuà - Francina Gili ha dit...

Com m'hauria agradat ser-hi! Quina enveja em doneu. La fotografia és meravellosa. Aquest barri té ja de per sí una màgia especial. Parles de paraigües, què plovia? No es van mullar les espelmes? No es van apagar les flametes? Va ser un miracle? Tal com dius, debia ser emocionant.

Manel Aljama ha dit...

M'hauria agradat ser-hi!
Ho vaig llegir en el periòdic de l'endemà, però el teu text és millor. Amb l'acurada descripció no calia la fotografia. Felicitats per compartir-lo.

cds-Generala Nicanora ha dit...

Segur que va ser una experiència extraordinària, inoblidable i potser irrepetible. La fotografia és preciosa i el teu text ho explica molt bé.

Gràcies.

Mercè